Λαδοκούλουρα Νηστίσιμα

Νηστίσιμα κουλουράκια

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ


Υλικά

  • 1 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο (αλεσμένο)
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • σουσάμι


Εκτέλεση

  1. Βάζω σε μια λεκάνη το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύω πολύ καλά.
  2. Προσθέτω το χυμό πορτοκάλι αφού διαλύσω μέσα τη σόδα να αφρίσει.
  3. Ανακατεύω καλά και ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Τελευταίο ρίχνω σιγά - σιγά το αλεύρι αφού το κοσκινίσω πρώτα. Μπορεί να πάρει παραπάνω από 4 ποτήρια.
  5. Όταν ή ζύμη δεν κολλάει στο χέρι είναι έτοιμη.
  6. Πλάθω κουλουράκια σε ό,τι σχήμα μου αρέσει.
  7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Credits: Basw Basileiou, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget