ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
Υλικά
- 1 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκάλι
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο (αλεσμένο)
- 1 κ.γ. σόδα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Βάζω σε μια λεκάνη το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύω πολύ καλά.
- Προσθέτω το χυμό πορτοκάλι αφού διαλύσω μέσα τη σόδα να αφρίσει.
- Ανακατεύω καλά και ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά.
- Τελευταίο ρίχνω σιγά - σιγά το αλεύρι αφού το κοσκινίσω πρώτα. Μπορεί να πάρει παραπάνω από 4 ποτήρια.
- Όταν ή ζύμη δεν κολλάει στο χέρι είναι έτοιμη.
- Πλάθω κουλουράκια σε ό,τι σχήμα μου αρέσει.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Basw Basileiou
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!