ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΕΣ ΑΦΡΑΤΕΣ, ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΧΠΙΝΙΚΕΣ
Υλικά:
- 150 ml χλιαρό γάλα
- 150 ml χλιαρό νερό
- 80 ml σπορέλαιο
- 1 αυγό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- αλεύρι γ.ο.χ. περίπου 500 γρ.
- 1 κρόκο + λίγο νερό για την επάλειψη
- Λουκάνικα κομμένα σε κομματάκια
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και το γάλα.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε, η ζύμη είναι αφράτη, εύπλαστη και δεν κολλά στα χέρια.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
- Αφού είναι έτοιμη πλάθουμε μπαλάκια των 80 γρ.
- Αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Πλάθουμε σε κορδόνι και τυλίγουμε το κορδόνι σε κουλουράκι βάζοντας ενδιάμεσα τα κομματάκια λουκάνικου κάνοντας μια στροφή μετά από κάθε λουκάνικο.
- Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αφήνουμε πάλι για 10 λεπτά.
- Κάνουμε επάλειψη με τον κρόκο, εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Περίπου 45 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Μαρινα Μισαηλιδου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!