Λουκανικόπιτες αφράτες, λαχταριστές και τσαχπίνικες

Λουκανόπιτες

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΕΣ ΑΦΡΑΤΕΣ, ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΧΠΙΝΙΚΕΣ


Γίνονται πολύ αφράτες και πεντανόστιμες!


Υλικά:

  • 150 ml χλιαρό γάλα
  • 150 ml χλιαρό νερό
  • 80 ml σπορέλαιο
  • 1 αυγό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • αλεύρι γ.ο.χ. περίπου 500 γρ.
  • 1 κρόκο + λίγο νερό για την επάλειψη
  • Λουκάνικα κομμένα σε κομματάκια


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και το γάλα. 
  2. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. 
  3. Ζυμώνουμε, η ζύμη είναι αφράτη, εύπλαστη και δεν κολλά στα χέρια.
  4. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
  5. Αφού είναι έτοιμη πλάθουμε μπαλάκια των 80 γρ. 
  6. Αφήνουμε για 10 λεπτά.
  7. Πλάθουμε σε κορδόνι και τυλίγουμε το κορδόνι σε κουλουράκι βάζοντας ενδιάμεσα τα κομματάκια λουκάνικου κάνοντας μια στροφή μετά από κάθε λουκάνικο.
  8. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  9. Αφήνουμε πάλι για 10 λεπτά.
  10. Κάνουμε επάλειψη με τον κρόκο, εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Περίπου 45 λεπτά.


ΠΗΓΗ: Μαρινα Μισαηλιδου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget