
ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΑΛΑΤΑ, ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!
Υλικά
- 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
- 2 ντομάτες σφιχτές, κομμένες σε μεγάλους κύβους χωρίς τα σπόρια και τα υγρά τους ή 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μικρό κόκκινο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- μια γεμάτη χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για τη σως
- 1 σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο
- 2 σφηνάκια ελαιόλαδο
- 1,5 κ.γ. μουστάρδα απαλή
- 1 κ.γ. μέλι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό κατσαρόλάκι βάζουμε νερό κι αλάτι να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε τα φασόλια και αφήνουμε να βράσουν 20 - 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
- Τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μου.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τη σως, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου
