Αρχική σελίδα ΚΙΜΑΣ - ΚΡΕΑΣ - ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ Μοσχαράκι Γιουβέτσι
Μοσχαράκι Γιουβέτσι
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ Υλικά 1 κιλό μοσχάρι ελιά ντομάτα (φρέσκια, πελτές και κονκασέ) 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο 3 - 4 σκελίδες σκόρδο κόκκινο κρασί 3 - 4 κόκκους μπαχάρι λίγο μπούκοβο 3 - 4 γαρύφαλλα 1 ξυλάκι κανέλα μαϊντανός αλάτι - πιπέρι λάδι λίγο νεράκι κριθαράκι χοντρό τυρί τριμμένο Εκτέλεση Σοτάρω το κρέας σε λίγο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Στησυνέχεια ρίχνω τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου και συνεχίζω το σοτάρισμα. Σβήνω με το κρασί. Ρίχνω τους χυμούς ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ξύλο κανέλας, μπαχάρια, γαρύφαλλα, μπούκοβο, νεράκι. Λίγο πριν το βγάλω ρίχνω και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το αφήνω να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σε προθερμασμένο φούρνο σε γάστρα ρίχνω το κρέας μου με την σάλτσα του, το κριθαράκι, προσθέτω λίγο αλατάκι και ανακατεύω. Σκεπάζω και ψήνω στους 180° στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Ανά διαστήματα βγάζω και ανακατεύω. (Δεν θέλουμε να κολλήσει το κριθαράκι). Δέκα λεπτά πριν το βγάλω ξεσκεπάζω την γάστρα μου και συνεχίζω το ψήσιμο. Λίγο πριν το βγάλω ρίχνω από πάνω μπόλικο τυρί τριμμένο. (Θέλουμε να λιώσει το τυρί).