Μουστοκούλουρα

Moustokouloura

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ


Είναι υπέροχα και δεν κολλάνε στο στάμα.


Υλικά:

  • 270 ml πετιμέζι
  • 182 ml σπορέλαιο
  • 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 95 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ. σ. κακάο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 665 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Η ζύμη κολλάει ελαφρά αλλά μη βάλετε άλλο αλεύρι.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Αυτό την κάνει να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Πλάθουμε σε κορδόνι και τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.
  5. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και εάν θέλουμε ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα για 15 λεπτά μόνο ώστε να βγουν μαλακά.


ΠΗΓΗ: Μαρινα Μισαηλιδου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget