ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Υλικά:
- 270 ml πετιμέζι
- 182 ml σπορέλαιο
- 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 95 γρ. ζάχαρη
- 2 κ. σ. κακάο
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 665 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Η ζύμη κολλάει ελαφρά αλλά μη βάλετε άλλο αλεύρι.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Αυτό την κάνει να μην κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε σε κορδόνι και τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.
- Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και εάν θέλουμε ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα για 15 λεπτά μόνο ώστε να βγουν μαλακά.
ΠΗΓΗ: Μαρινα Μισαηλιδου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!