Μυδοπίλαφο

Mydopilafo

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ


Υλικά

  • 1 σακουλάκι μύδια καθαρισμένα
  • 1,5 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκόρδο σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες σε κυβάκια
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα μύδια τα πάρουν μια βράση και πετάμε το πρώτο νερό.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για μερικά λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα μύδια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αφήνουμε λίγο να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτουμε το ρύζι.
  5. Ανακατεύουμε λίγο να τσιγαριστεί,  προσθέτουμε το νερό και το χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
  6. Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  7. Αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.