ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ
Υλικά
- 1 σακουλάκι μύδια καθαρισμένα
- 1,5 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
- 3 φλιτζάνια νερό
- λίγο άνηθο
- λίγο μαϊντανό
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 σκόρδο σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες σε κυβάκια
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μύδια τα πάρουν μια βράση και πετάμε το πρώτο νερό.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μύδια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, αφήνουμε λίγο να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτουμε το ρύζι.
- Ανακατεύουμε λίγο να τσιγαριστεί, προσθέτουμε το νερό και το χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
- Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!