Νηστίσιμα Μηλοπιτάκια

milopitakia

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ


Υπέροχα μηλοπιτάκια με νηστίσιμη ζύμη πασπαρτού!
Με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε και ελιοπιτάκια!


Υλικά

Για τη ζύμη
  • 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκαλιού (100ml)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού σπορέλαιο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 500 - 700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Γέμιση
  • 3 μήλα starking τριμμένα και στραγγισμένα ελαφρά
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 φλυτζάνι τριμμένα καρύδια
  • 2 κ.σ. ζαχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι λίγο - λίγο και ζυμώνουμε σε μία ζύμη σκληρή.
  3. Την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  4. Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε σε δίσκους.
  5. Βάζουμε σε κάθε δίσκο από 1 κ.γ. γέμιση, κλείνουμε και πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
  6. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα, σε ψηλή σχάρα του φούρνου, για 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.

Μηλοπιτάκια

Credits: Sofia Palatsidh, παραδοσιακές πίτες


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget