ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υπέροχα μηλοπιτάκια με νηστίσιμη ζύμη πασπαρτού!
Με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε και ελιοπιτάκια!
Υλικά
Για τη ζύμη- 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκαλιού (100ml)
- 1 ποτηράκι του κρασιού σπορέλαιο
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 500 - 700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Γέμιση
- 3 μήλα starking τριμμένα και στραγγισμένα ελαφρά
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 φλυτζάνι τριμμένα καρύδια
- 2 κ.σ. ζαχαρη
- 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
- 3 κ.σ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι λίγο - λίγο και ζυμώνουμε σε μία ζύμη σκληρή.
- Την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε σε δίσκους.
- Βάζουμε σε κάθε δίσκο από 1 κ.γ. γέμιση, κλείνουμε και πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
- Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα, σε ψηλή σχάρα του φούρνου, για 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.