ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Υλικά
- 225 γρ. ταχίνι
- 135 γρ. καστανή ζάχαρη
- 125 γρ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 σφηνάκι κονιάκ
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 180 γρ. αμυγδαλόσκονη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 280 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με την καστανή ζάχαρη, το φυσικό χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για 5 λεπτά.Προσθέτουμε την αμυγδαλοσκονη και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος ρίχνουμε 1 κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε μπαλίτσες, τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις πατάμε να πλατύνουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδισουν.