Νηστίσιμα Τσουρέκια αφράτα και με ίνες



ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΝΕΣ


Υλικά

Για το προζύμι
  • 100 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 100 ml χλιαρό νερό
  • 100 γρ.μαγια νωπή

Για τη ζύμη
  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 200 ml χυμό πορτοκάλι
  • 20 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 150 ml χλιαρό νερό
  • 10 γρ. μαχλέπι
  • 10 γρ. κακουλέ
  • 1/2 κουταλάκι σκόνη μαστίχας
  • 10 γρ. αλάτι

Το ψήσιμο εξαρτάται από το μέγεθος που θα κάνετε τα τσουρέκια σας.
Η θερμοκρασία ψησίματος είναι 180 βαθμοί κελσίου.
Για τα τσουρέκια σαλιγκάρια ο χρόνος είναι περίπου 20 λεπτά.


Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


Credits: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού



Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget