ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΝΕΣ
Υλικά
Για το προζύμι- 100 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
- 100 ml χλιαρό νερό
- 100 γρ.μαγια νωπή
Για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
- 300 γρ. ζάχαρη
- 250 ml ηλιέλαιο
- 200 ml χυμό πορτοκάλι
- 20 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 150 ml χλιαρό νερό
- 10 γρ. μαχλέπι
- 10 γρ. κακουλέ
- 1/2 κουταλάκι σκόνη μαστίχας
- 10 γρ. αλάτι
Το ψήσιμο εξαρτάται από το μέγεθος που θα κάνετε τα τσουρέκια σας.
Η θερμοκρασία ψησίματος είναι 180 βαθμοί κελσίου.
Για τα τσουρέκια σαλιγκάρια ο χρόνος είναι περίπου 20 λεπτά.
…
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί