ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΗ ΧΤΑΠΟΔΟΠΙΤΑ
Ένας διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψεις το χταπόδι, είναι η πρωτότυπη Κεφαλλονίτικη, Παραδοσιακή, Νηστίσιμη Χταποδοπιτα.
Με υπέροχα τραγανά χωριάτικα φύλλα που θα σου αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις!
Υλικά
- Χωριάτικα φύλλα 1 πακετο (6 φύλλα)
- Χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο 1 κιλό
- Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 τεμ.
- Σκόρδο ψιλοκομμένο 2 σκελιδες
- Μαιντανό ψιλοκομμένο 10 κλωναράκια
- Άνηθο ψιλοκομμένο 10 κλωναράκια
- Τομάτες χωρίς την φλούδα και χωρίς σπόρια κομμένες σε κύβους 2 τεμ.
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο 1 τσιμπιά
- Ελαιόλαδο για το τηγάνι 100 ml
- Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- Ρύζι καρολίνα 70 γρ.
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς