
ΡΕΒΙΘΙΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΧΥΛΩΜΕΝΑ
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- λίγη σόδα για το μούλιασμα των ρεβιθιών
- ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, σε φέτες
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμά
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 1 ζουμερό λεμόνι
- άνηθος ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ με ζεστό νερό.
- Το πρωί βάζουμε λίγη σόδα για 5 λεπτά και ξεπλένουμε.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό και βράζουμε μέχρι που να είναι μαλακά.
- Τα αφήνουμε στο ζεστό νερό.
- Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε με ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι και το καρότο να μαραθούν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρεβίθια σουρωμένα, τα φέρνουμε 2 βόλτες και προσθέτουμε ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά και βράζουμε για μισή ώρα.
- Φτιάχνουμε αλευρολέμονο με το αλεύρι και το χυμό λεμονιού, το αραιώνουμε με το ζουμί από το φαγητό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε με άνηθο ψιλοκομμένο.
Δημιουργός συνταγής: Κωνσταντινιά ΠΚ
