
ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Υλικά
- 500 γρ. ρεβίθια χοντρά (μουσκεμένα από το βράδυ)
- 3 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πορτοκαλί, 1 κίτρινη ή πράσινη) κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ξερό και 1 φρέσκο ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- δεντρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
- λίγο μπούκοβο
- γλυκιά πάπρικα
- κίμινο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ντομάτα (φρέσκια, πελτές, πουμαρό)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ρεβίθια με τα δυο φύλλα δάφνης μέχρι να μαλακώσουν.
- Λίγο πριν τα σβήσουμε ρίχνουμε αλάτι.
- Τα στραγγίζουμε, πετάμε τα φύλλα δάφνης και κρατάμε το ζωμό.
- Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, γλυκιά πάπρικα, λίγο κίμινο, λίγο μπούκοβο και αλάτι - πιπέρι.
- Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στη γάστρα μας βάζουμε τα ρεβίθια, τη σάλτσα μας και λίγο από το ζωμό που έχουμε κρατήσει μέχρι να καλύψουμε τα ρεβίθια.
- Από πάνω ρίχνουμε λίγο δεντρολίβανο.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.

Δείτε επίσης:
ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
Apr 25 2025
PANCAKESΑυτά τα pancakes είναι το τέλειο ξεκίνημα για μια τεμπέλικη Κυριακή ή ... read more
Apr 24 2025
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑφράτα, μαλακά και αρωματικά – ιδανικά για ... read more
Mar 31 2025
Recent Posts Widget