ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ
Είναι νόστιμοι, ελαφριοί, υγιεινοί και νηστίσιμοι!
Υλικά (για 70 κομμάτια)
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα (για το φούσκωμα των ρεβιθιών)
- 1 κρεμμύδι (εγώ βάζω 5 φρέσκα κρεμμυδάκια όταν έχω)
- 150 γρ. νερό
- 80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- αρκετό μαϊντανό (πάνω από μισό ματσάκι)
- 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας σόδα
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι (εγώ έβαλα και λίγο λεμονοπίπερο)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό με 1 κ.γ. σόδα από βραδύς.
- (Την άλλη μέρα το μεσημέρι γίνονται 1 κιλό, μέχρι το απόγευμα τα ζύγισα 1 κιλό και 35 γραμμάρια).
- Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μαζί με το κρεμμύδι, το νερό, την τριμμένη φρυγανιά, αρκετό μαϊντανό, το κύμινο, τη σόδα, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο (αν δεν γίνουν και πολύ αλοιφή δεν πειράζει, εγώ προτιμάω και κάποια κομματάκια ρεβύθια).
- Τα πλάθουμε σαν γιουβαρλάκια (αν δεν είναι αρκετά σφιχτά δεν πειράζει γιατί σφίγγουν στο τηγάνισμα).
- Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.Θα δείτε ότι σε 1,5 λεπτό έχουν πάρει το χρώμα τους, χρυσαφί έως σκούρο καφέ.