
ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΑΣ ΤΗΓΑΝΗΤΑ
Τσίπουρο μεζές... Κρασομεζές... Μπυρομεζές...
Όπως και να το συνοδέψουμε..
Υλικά
- 1,5 κιλό συκωτάκια κότας
- 2 κρεμμυδάκια ξερά
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 ποτήρι νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα συκωτάκια μας σε ένα βαθύ τηγάνι με ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 4 - 5 λεπτά.
- Χύνουμε το νεράκι.
- Στο ίδιο τηγάνι, αφού έχουμε αφαιρέσει τα συκωτάκια, βάζουμε λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια (φρέσκα και ξερά) και την πιπεριά.
- Προσθέτουμε τα συκωτάκια, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε να τηγανιστούν και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφού εξατμιστεί το κρασί μας, προσθέτουμε ρίγανη και λεμόνι, ανακατεύουμε και το βγάζουμε από την φωτιά.