Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
Αφού έχουν αρχίσει να μαραίνονται, ρίχνουμε το μπέικον να τσιγαριστεί.
Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε 5' να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια βάζουμε τη σάλτσα, την κρέμα γάλακτος και όλα τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σιγοβράζουμε για 15'.
Αφού έχουμε βράσει τις πένες, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη σάλτσα, τα τριμμένα τυριά σε ποσότητα της αρεσκείας σας (αν και καλό είναι να είναι μισή κούπα από το καθένα) και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω λίγα τυριά και κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!