ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά
- 1 πακέτο ταλιατέλες
- λίγο βούτυρο Κέρκυρας λιωμένο
- ελαιόλαδο
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- μελιτζάνα ψιλοκομμένη
- καρότο ψιλοκομμένο
- κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
- πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης και πράσινη ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη πάπρικα
- λίγη καυτερή πιπεριά χωρίς τα σπόρια
- λίγο σκόρδο σε σκόνη
- λίγο μπούκοβο
- 1 μικρό φύλλο δάφνης
- φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένη
- φρέσκα μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
- σπιτική σάλτσα ντομάτας ή πουμαρό ή σάλτσα με βασιλικό
- γραβιέρα πικάντικη ή Ανθότυρο Κρήτης τριμμένο που είναι υπέροχο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα σουρώνουμε και τους προσθέτουμε λίγο βούτυρο Κέρκυρας λιωμένο.
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα λαχανικά να μελώσουν.
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λίγη καυτερή πιπεριά χωρίς τα σπόρια, σκόρδο σε σκόνη, μπούκοβο, το φύλλο δάφνης και την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα.
- Στο τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τη σπιτική σάλτσα ντομάτας ή όποια σάλτσα έχουμε και αφήνουμε να βράσει.
- Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με τη σάλτσα λαχανικών και τριμμένο τυρί.
Δημιουργός συνταγής: Geri Dako
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!