Τυρόπιτα ξεσκέπαστη με μυζήθρα και φέτα

Τυρόπιτα με μυζήθρα και φέτα

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


Υλικά (για ταψί Νο38)

  • 1/2 κιλό γάλα πλήρες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 
  • 1/2 ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι
  • 200 γρ. μυζήθρα
  • 200 γρ. φέτα
  • λίγο κεφαλοτύρι
  • 3 αυγά
  • 2 φύλλα χειροποίητα ή 4 φύλλα κρούστας
  • ελαιόλαδο

Για το άλειμμα και την κρούστα
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά γάλα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  2. Προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο και το σιμιγδάλι και αφήνουμε να πήξει.
  3. Αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε τη μυζήθρα, τη φέτα και λίγο κεφαλοτύρι.
  4. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθετουμε στο μίγμα.
  5. Προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο. 
  6. Ανοίγουμε 2 φύλλα (ή 4 φύλλα κρούστας) και τα στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί.
  7. Ρίχνουμε το μίγμα και γυρίζουμε το φύλλο κάνοντας κόθρο.
  8. Χτυπάμε το αυγό με 1 κουταλιά γάλα και 2 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε από πάνω.
  9. Προσθέτουμε λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο για να κάνει κρούστα. 
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις, στη χαμηλή σχάρα για 45 λεπτά περίπου, να ροδίσει καλά πάνω - κάτω.

Τυρόπιτα με μυζήθρα και φέτα Τυρόπιτα με μυζήθρα και φέτα

Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget