ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Υλικά (για ταψί Νο38)
- 1/2 κιλό γάλα πλήρες
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/2 ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι
- 200 γρ. μυζήθρα
- 200 γρ. φέτα
- λίγο κεφαλοτύρι
- 3 αυγά
- 2 φύλλα χειροποίητα ή 4 φύλλα κρούστας
- ελαιόλαδο
Για το άλειμμα και την κρούστα
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά γάλα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο και το σιμιγδάλι και αφήνουμε να πήξει.
- Αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε τη μυζήθρα, τη φέτα και λίγο κεφαλοτύρι.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθετουμε στο μίγμα.
- Προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο.
- Ανοίγουμε 2 φύλλα (ή 4 φύλλα κρούστας) και τα στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί.
- Ρίχνουμε το μίγμα και γυρίζουμε το φύλλο κάνοντας κόθρο.
- Χτυπάμε το αυγό με 1 κουταλιά γάλα και 2 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε από πάνω.
- Προσθέτουμε λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο για να κάνει κρούστα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις, στη χαμηλή σχάρα για 45 λεπτά περίπου, να ροδίσει καλά πάνω - κάτω.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!