ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ
Υλικά
- 1 1/2 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1/2 κεσεδάκι αραβοσιτέλαιο
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 φακελάκι μπέικιν
- αλεύρι όσο πάρει ώστε να γίνει εύπλαστη ζύμη, γύρω στα 500 γρ.
- σουσάμι
Γέμιση
- φέτα
- ρεγκάτο
- 2 αυγά
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης.
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, τα ανοίγουμε με το χέρι, βάζουμε τη γέμιση και στρογγυλεύουμε το τυροπιτάκι.
- Το βουτάμε πρώτα σε νερό και μετά σε σουσάμι.
- Με μαχαίρι ή ψαλίδι κάνουμε μια σχισμή στο επάνω μέρος και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.