Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με κακάο και κανέλα

Χαλβάς με κακάο και κανέλα

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ



Υλικά

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο ανάμεικτο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 2,5 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 βανίλια
  • λίγο ξύσμα εσπεριδοειδών, εγώ έβαλα από περγαμόντο


Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι βάζοντας σε κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη και αφήνοντας μόλις που να πάρει μια βράση.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα και το κρατάμε ζεστό.
  3. Σε κατσαρόλα καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι σε μεσαία θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια για να μην καεί, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  4. Ρίχνουμε το σιρόπι, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει.
  5. Παίρνουμε μια ποσότητα, βάζουμε κακάο και κανέλα (προαιρετικά αν θέλουμε) και κάνουμε το σκούρο.
  6. Βάζουμε σε ό,τι φόρμα έχουμε, το αφήνουμε δύο - τρία λεπτά και ξεφορμάρουμε.
  7. Από πάνω στολίζουμε με αμύγδαλο καβουρντισμένο και γλυκό περγαμόντο.


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget