ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
Υλικά
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο ανάμεικτο
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
- 2,5 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 βανίλια
- λίγο ξύσμα εσπεριδοειδών, εγώ έβαλα από περγαμόντο
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι βάζοντας σε κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη και αφήνοντας μόλις που να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα και το κρατάμε ζεστό.
- Σε κατσαρόλα καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι σε μεσαία θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια για να μην καεί, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το σιρόπι, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει.
- Παίρνουμε μια ποσότητα, βάζουμε κακάο και κανέλα (προαιρετικά αν θέλουμε) και κάνουμε το σκούρο.
- Βάζουμε σε ό,τι φόρμα έχουμε, το αφήνουμε δύο - τρία λεπτά και ξεφορμάρουμε.
- Από πάνω στολίζουμε με αμύγδαλο καβουρντισμένο και γλυκό περγαμόντο.
ΠΗΓΗ: Stavroula Giannoulh
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!