ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
Υλικά
Για το φύλλο
Για τη γέμιση
- 2.5 φλ. αλεύρι
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. περίπου νερό χλιαρό
- 200 γρ. φυτική μαργαρίνη λιωμένη
Για τη γέμιση
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 200 γρ κασέρι τριμμένο
- 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 200 γρ ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με το αλάτι, το λάδι και σιγά - σιγά το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Χωρίζω τη ζύμη στη μέση.
- Παίρνω το ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγω σε μεγάλο φύλλο.
- Το αλείφω με τη μαργαρίνη και το κλείνω σαν φάκελο αλείφοντάς το με τη μαργαρίνη κάθε φορά.
- Το ίδιο κάνω και με το άλλο μπαλάκι.
- Τα βάζω για μια ώρα στο ψυγείο.
Για τη γέμιση
- Βάζω το γάλα να βράσει.
- Ρίχνω το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω μέχρι να πήξει.
- Κατεβάζω από τη φωτιά, ρίχνω τα αυγά, το βούτυρο, το κασέρι και τη γραβιέρα και ανακατεύω μέχρι να έχω μια λεία κρέμα.
- Αφήνω λίγο να κρυώσει και προσθέτω το ζαμπόν.
Για την πίτα
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω το πρώτο φύλλο, το ανοίγω και το βάζω σε βουτυρωμένο ταψάκι.
- Βάζω την γέμιση, κλείνω με το άλλο φύλλο και την χαράζω.
- Ρίχνω από επάνω τη μαργαρίνη που περίσσεψε και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, για περίπου 50 λεπτά, ανάλογα το φούρνο σας.