Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα

Ζαμπονοτυρόπιτα

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ



Υλικά

Για το φύλλο
  • 2.5 φλ. αλεύρι 
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. περίπου νερό χλιαρό 
  • 200 γρ. φυτική μαργαρίνη λιωμένη

Για τη γέμιση
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ κασέρι τριμμένο 
  • 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με το αλάτι, το λάδι και σιγά - σιγά το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  3. Χωρίζω τη ζύμη στη μέση.
  4. Παίρνω το ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγω σε μεγάλο φύλλο.
  5. Το αλείφω με τη μαργαρίνη και το κλείνω σαν φάκελο αλείφοντάς το με τη μαργαρίνη κάθε φορά.
  6. Το ίδιο κάνω και με το άλλο μπαλάκι.
  7. Τα βάζω για μια ώρα στο ψυγείο.

Για τη γέμιση
  1. Βάζω το γάλα να βράσει.
  2. Ρίχνω το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω μέχρι να πήξει.
  3. Κατεβάζω από τη φωτιά, ρίχνω τα αυγά, το βούτυρο, το κασέρι και τη γραβιέρα και ανακατεύω μέχρι να έχω μια λεία κρέμα.
  4. Αφήνω λίγο να κρυώσει και προσθέτω το ζαμπόν.

Για την πίτα
  1. Σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω το πρώτο φύλλο, το ανοίγω και το βάζω σε βουτυρωμένο ταψάκι.
  2. Βάζω την γέμιση, κλείνω με το άλλο φύλλο και την χαράζω.
  3. Ρίχνω από επάνω τη μαργαρίνη που περίσσεψε και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, για περίπου 50 λεπτά, ανάλογα το φούρνο σας.