
ΑΦΡΑΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
Ένα εύκολο και νόστιμο γλυκάκι!!
Υλικά
Για το παντεσπάνι- 80 γρ αλεύρι
- 30 γρ κακάο
- 1 μιση κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 μεγάλα αυγά
- Μια πρεζα αλάτι
- 180 γρ ζάχαρη
- 50 ml γάλα
- 50 ml ηλιέλαιο
- 80 με 100 ml γάλα για κατάβρεγμα του παντεσπανιού
Για την κρέμα
- 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 200 γρ τυρι κρέμα
- 4 με 5 κουταλιες ζάχαρη άχνη (δοκιμάζουμε ποσο γλυκιά την θελουμε )
- 1 βανίλια
- 1 κουταλιά κακάο
Για την επικάλυψη
- 200 γρ γάλα
- 50 γρ ζάχαρη
- 30 γρ κακάο
- 20 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
Για την κρέμα
Για την επικάλυψη
Για το παντεσπάνι- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ριχνουμε τη βανίλια και το κακάο να ενσωματωθεί και το βάζουμε στο ψυγείο λίγη ώρα να παγώσει.
Για την επικάλυψη
- Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο σε μέτρια φωτιά για 10 με 15 λεπτά, το αποσύρουμε και ρίχνουμε το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το αλάτι και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το γάλα και λίγο - λίγο το μίγμα με το αλεύρι και το κακάο ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθεί.
- Αδειάζουμε στο ταψάκι έχοντας βάλει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30 με 35 λεπτά, αναλόγως το φούρνο.
- Το βγάζουμε, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε το γάλα σε όλη την επιφάνεια.
- Ρίχνουμε την κρέμα που έχουμε χτυπήσει, την στρώνουμε και τέλος την επικάλυψη.
