Αφράτο Παντεσπάνι με κρέμα τυριού

Αφράτες πάστες με τυρί κρέμα

ΑΦΡΑΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ



Ένα εύκολο και νόστιμο γλυκάκι!!



Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • 80 γρ αλεύρι
  • 30 γρ κακάο
  • 1 μιση κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 μεγάλα αυγά
  • Μια πρεζα αλάτι
  • 180 γρ ζάχαρη
  • 50 ml γάλα
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 80 με 100 ml γάλα για κατάβρεγμα του παντεσπανιού

Για την κρέμα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 200 γρ τυρι κρέμα
  • 4 με 5 κουταλιες ζάχαρη άχνη (δοκιμάζουμε ποσο γλυκιά την θελουμε )
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά κακάο

Για την επικάλυψη
  • 200 γρ γάλα
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 30 γρ κακάο
  • 20 γρ βούτυρο


Εκτέλεση

Για την κρέμα
  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ριχνουμε τη βανίλια και το κακάο να ενσωματωθεί και το βάζουμε στο ψυγείο λίγη ώρα να παγώσει.

Για την επικάλυψη
  1. Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο σε μέτρια φωτιά για 10 με 15 λεπτά, το αποσύρουμε και ρίχνουμε το βούτυρο.

Για το παντεσπάνι
  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το αλάτι και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και λίγο - λίγο το μίγμα με το αλεύρι και το κακάο ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθεί.
  4. Αδειάζουμε στο ταψάκι έχοντας βάλει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30 με 35 λεπτά, αναλόγως το φούρνο.
  5. Το βγάζουμε, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε το γάλα σε όλη την επιφάνεια.
  6. Ρίχνουμε την κρέμα που έχουμε χτυπήσει, την στρώνουμε και τέλος την επικάλυψη.

Αφράτες πάστες με τυρί κρέμα

Δημιουργός συνταγής: Litsa Kokkoni

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget