
ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
Υλικά
Για το Παντεσπάνι
- 6 αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. υγρή βανίλια
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την Κρέμα
- 2 πακέτα τυρί μασκαρπόνε
- 150 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
- 1,5 κούπα ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλάκια υγρή βανίλια
- 600 γρ. σαντιγί
Για τις Φράουλες
- 1,5 κεσεδάκι φράουλες
- 150 γρ. Ζάχαρη
- χυμός μισού λεμονιού (μικρό)
Εκτέλεση
Για το Παντεσπάνι- Χτυπάμε τα αυγά.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε και την υγρή βανίλια.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ενσωματώσουμε στα αυγά ανακατεύοντας με μαρίζ σιγά - σιγά για να μην χάσει όγκο.
- Το βάζουμε σε 2 τσέρκια 23 εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για την Κρέμα
- Χτυπάμε στο μίξερ τα μασκαρπόνε, τη Φιλαδέλφεια και τη ζάχαρη άχνη.
- Προσθέτουμε την υγρή βανίλια και τη σαντιγί και ανακατεύουμε με μαρίζ με απαλές κινήσεις, να ενωθούν.
Για τις Φράουλες
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το φράουλες με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Στήσιμο
- Κάνουμε στρώσεις εναλλάξ με παντεσπάνι, φράουλες και κρέμα, κλείνουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε και βάζουμε λίγη σαντιγί.
- Γαρνίρνουμε όπως θέλουμε.
Δημιουργός συνταγής: Athena Kousta
