Τούρτα Φράουλα

Τούρτα με φράουλες

ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ


Δροσερή και πεντανόστιμη!


Υλικά

Για το Παντεσπάνι
  • 6 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την Κρέμα
  • 2 πακέτα τυρί μασκαρπόνε
  • 150 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
  • 1,5 κούπα ζάχαρη άχνη 
  • 2 κουταλάκια υγρή βανίλια 
  • 600 γρ. σαντιγί

Για τις Φράουλες
  • 1,5 κεσεδάκι φράουλες 
  • 150 γρ. Ζάχαρη
  • χυμός μισού λεμονιού (μικρό)


Εκτέλεση

Για το Παντεσπάνι
  1. Χτυπάμε τα αυγά.
  2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά.
  3. Προσθέτουμε και την υγρή βανίλια.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ενσωματώσουμε στα αυγά ανακατεύοντας με μαρίζ σιγά - σιγά για να  μην χάσει όγκο.
  5. Το βάζουμε σε 2 τσέρκια 23 εκ.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Για την Κρέμα
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα μασκαρπόνε, τη Φιλαδέλφεια και τη ζάχαρη άχνη.
  2. Προσθέτουμε την υγρή βανίλια και τη σαντιγί και ανακατεύουμε με μαρίζ με απαλές κινήσεις, να ενωθούν.

Για τις Φράουλες
  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ το φράουλες με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Στήσιμο
  1. Κάνουμε στρώσεις εναλλάξ με παντεσπάνι, φράουλες και κρέμα, κλείνουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  2. Ξεφορμάρουμε και βάζουμε λίγη σαντιγί.
  3. Γαρνίρνουμε όπως θέλουμε.


        Δημιουργός συνταγής: Athena Kousta

        Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

        Δείτε επίσης:

        Recent Posts Widget