ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
Απλά φανταστικό!!
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
Για την κρέμα
- 6 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 λίτρο γάλα, 3,5%
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 1 λοβό βανίλιας
- 100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Για το φύλλο
- Κόβουμε δύο κύκλους (τα μέτρησα με την αποσπώμενη βάση για κέικ νούμερο 22, εκεί έκανα το γλυκό) από 2 φύλλα σφολιάτα και το ένα το κόβουμε σε 16 τρίγωνα (τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να ψηθούν ομοιόμορφα).
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
(Η συνταγή για την κρέμα είναι του Άκη Πετρετζίκη)
- Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε 100 γρ. από το γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, τους σπόρους και τον λοβό της βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, αφαιρούμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας και ρίχνουμε αργά στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα χειρός.
- Μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα και βάζουμε πάλι σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει και σφίξει η κρέμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Συναρμολογούμε το γλυκό στρώνοντας το ολόκληρο φύλλο ( αφού τα έχουμε ψήσει ) κάτω στη φόρμα, βάζουμε γύρω-γύρω στα τοιχώματα μπισκότα Παπαδοπούλου βουτώντας τα 1- 2 δευτερόλεπτα σε γάλα, μετά αδειάζουμε την κρέμα (ζεστή κρέμα) και από πάνω βάζουμε τα τρίγωνα κομμάτια.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλα.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.