
ΛΑΔΟΡΑΒΑΝΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟ
Υλικά
(μετράμε τα υλικά με ποτήρι 250 γρ.)
- 5 ποτήρια νερό
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- ξύσμα ενός λεμονιού
- χυμός μισού λεμονιού
- 2 βανίλιες
- 2 ποτήρια ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού στην κατσαρόλα.
- Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε ανακατεύοντας συνεχώς το λάδι, τις βανίλιες, και τέλος το σιμιγδάλι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
- Απλώνουμε καλά σε ταψί και κόβουμε σε κομμάτια.
- Χώνουμε ένα αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις, για 1.5 ώρα, ανάλογα το φούρνο.

