Λαδοραβανί Αγρινιώτικο

Λαδορεβανί από το Αγρίνιο

ΛΑΔΟΡΑΒΑΝΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟ


Υλικά

(μετράμε τα υλικά με ποτήρι 250 γρ.)
  • 5 ποτήρια νερό
  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • χυμός μισού λεμονιού
  • 2 βανίλιες
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό


Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού στην κατσαρόλα.
  2. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε ανακατεύοντας συνεχώς το λάδι, τις βανίλιες, και τέλος το σιμιγδάλι.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
  4. Απλώνουμε καλά σε ταψί και κόβουμε σε κομμάτια.
  5. Χώνουμε ένα αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις, για 1.5 ώρα, ανάλογα το φούρνο.

Λαδορεβανί από το ΑγρίνιοΛαδορεβανί από το Αγρίνιο

Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget