Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν μια ελαφριά, κρεμώδη υφή.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.
Ρίχνουμε το λάδι, το κονιάκ, τη βανίλια, την κανέλα και το τριμμένο γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο και λείο χυλό.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε όλο το χυλό.
Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου με αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο της πίτας.
Αφήνουμε τη μηλόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!