Μηλόπιτα

Μηλόπιτα κέικ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ


Υλικά

  • 3 μήλα, κομμένα σε μεγάλους κύβους
  • 1/2 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 3 ποτήρια αλεύρι, περίπου
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν μια ελαφριά, κρεμώδη υφή.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το λάδι, το κονιάκ, τη βανίλια, την κανέλα και το τριμμένο γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. 
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο και λείο χυλό.
  6. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους. 
  7. Τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε όλο το χυλό.
  8. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου με αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο της πίτας. 
  10. Αφήνουμε τη μηλόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Basw Basileiou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget