ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
Η νοστιμιά του δεν περιγράφεται!!Λουκουμάκι!!!
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές!!
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε κομμάτια
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- λίγο λάδι
- 1 σφηνάκι ξύδι
- 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
- αλάτι
- πιπέρι σε κόκκους
- 4 - 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 500 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
- Θωρακίζω το κρέας αφού πρώτα το έχω στεγνώσει με χαρτί κουζίνας.
- Αφαιρώ και βάζω τα κρεμμυδάκια στο ίδιο σκεύος για 20 λεπτά να γυαλίσουν, όχι να πάρουν χρώμα.
- Ρίχνω λίγο λάδι στη χύτρα, βάζω το κρέας και μόλις ζεσταθεί το λάδι το σβήνω με ένα σφηνάκι ξύδι και ένα κρασοπότηρο κόκκινο κρασί.
- Αφού φύγει το αλκοόλ ρίχνω αλάτι, πιπέρι σε κόκκους, το σκόρδο, την κανέλα, τη ντομάτα και χλιαρό νερό να το σκεπάζει.
- Βράζω για 40 λεπτά.
- Ανοίγω την χύτρα και ρίχνω μέσα τα κρεμμυδάκια.
- Κλείνω και βράζω για άλλα 20 λεπτά.