ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Μια παλιά συνταγή που έρχεται από την ηπειρώτισσα νονά μου και μετράει τουλάχιστον τρεις δεκαετίες στα χέρια της μανούλας μου και τώρα στα δικά μου!
Υλικά (για 75 - 80 κουλουράκια)
- 1,5 κιλό αλεύρι μαλακό ή γ.ο.χ.
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 500 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά μεσαία
- 100 ml γάλα
- 3 κ.γ. αμμωνία
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 βανιλίνες
- 1 αυγό για το άλειμμα
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί