ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Υλικά
- Σφολιατάκια στρογγυλά
- 800 γρ. σπανάκι
- 300 γρ. φέτα Μυτιλήνης
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 κούπα άνηθο
- 1/2 κούπα μαϊντανό
- 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
- 4 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κούπες σφιχτή μπεσαμέλ
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Εκτέλεση
- Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Το πασπαλίζουμε με αλάτι και το τρίβουμε με τα χέρια να μαραθεί καλά.
- Στύβουμε να φύγει το πολύ νερό, το βάζουμε σε μπολ κι ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Στρώνουμε στις υποδοχές του ταψιού για μάφιν τα σφολιατάκια αφού τις λαδώσουμε πρώτα.
- Βάζουμε 1 με 2 κουταλιές γέμιση πάνω από κάθε σφολιατάκι.
- Ετοιμάζουμε 2 κούπες σφιχτή μπεσαμέλ, ανακατεύουμε μέσα τα 2 αυγά και βάζουμε μια κουταλιά σκεπάζοντας τη γέμιση.
- Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια τους.