
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ, OREO ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Υλικά
Παντεσπάνι:
- αγοραστό λόγω έλλειψης χρόνου
Σιρόπι για παντεσπάνι:
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- χυμό μισού λεμονιού
- 1 βανίλια
Τα βράζουμε όλα μαζί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και σιροπιάζουμε τα παντεσπάνια.
Γέμιση:
- 2 Μόρφατ
- 1 ζαχαρούχο
- 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
- 1 συσκευασία μπισκότα Oreo
Επικάλυψη γκανάζ:
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε την κρέμα και λιώνουμε τη σοκολάτα μέσα σε αυτή.
- Χτυπάμε τα Μόρφατ να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε να ενωθούν.
- Χωρίζουμε το 1/3 της σαντιγής σε μπολ, προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
- Στην υπόλοιπη σαντιγί προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε με το μίξερ.
- Συναρμολογούμε την τούρτα και την καλύπτουμε με τη γκανάζ.
- Στολίζουμε με διάφορες σοκολάτες, γκοφρέτες και μπισκότα!
