ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ
Υλικά
- 660 γρ. αλεύρι Μάννα Κεραμάρη χρυσό για Τσουρέκια
- 380 γρ. γάλα, ελαφρώς χλιαρό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. μαλακό βούτυρο αγελάδος, Δωδώνης
- 2 αυγά
- 8 γρ. αλάτι
- 1 βανίλια
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή 2 κύβους νωπή μαγιά
- 1/2 κουταλάκι μαχλέπι
- 1/2 κουταλάκι κακουλέ μαζί με μαστίχα σκόνη
Επικάλυψη
- 1 κρόκο χτυπημένο με λίγο γάλα
- λίγο φιλέ αμυγδάλου
Ψήσιμο πάνω σε λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, εστία πάνω - κάτω για περίπου 24 λεπτά,
Συγνώμη αλλά ξέχασα να προσθέσω το βιντεάκι που ρίχνω το βούτυρο πριν το αλεύρι, αλλά σας το γράφω στα υλικά!
...
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί