ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
Συνταγή της μητέρας μου!!
Υλικά
- 1 μεγάλο τρυφερό λάχανο
Γέμιση
- 700 γρ. κιμάς ανάμεικτος (χοιρινός - μοσχαρίσιος)
- 1 κούπα ρύζι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο από το λάχανο ψιλοκομμένο
- άνηθος
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο γαρύφαλλο και κανέλα (μισό κουταλάκι)
- 1 αυγό
- 3 κουταλιές λάδι
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 2 - 3 φύλλα από το λάχανο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 ποτήρια νερό
Για τη σάλτσα
- 1 αυγό
- μια κουταλιά κορν φλάουρ
- χυμός 2 λεμονιών
Εκτέλεση
- Ζεματάμε το λάχανο σε καυτό νερό και αφαιρούμε τα χοντρά μέρη.
- Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε καλά.
- Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια μας.
- Στον πάτο μιας φαρδιάς κατσαρόλας βάζουμε τη φλούδα πορτοκαλιού, τα φύλλα από το λάχανο, αλάτι, πιπέρι και αραδιάζουμε τα ντολμαδάκια.
- Ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να σιγοβράσουν, πάνω από ώρα.
Για τη σάλτσα:
- Χτυπάμε σε ένα κατσαρολάκι το αυγό με το κορν φλάουρ και το χυμό των λεμονιών.
- Ρίχνουμε καυτό ζουμάκι από την κατσαρόλα σιγά - σιγά ανακατεύοντας και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει λίγο.
Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!