Μουσακάς διαφορετικός με πατάτες και κοτόπουλο

Μουσακάς με πατάτες και κοτόπουλο\

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


Υλικά:

  • 10 πατάτες.
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το κοτόπουλο
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • κομματάκια από στήθος κοτόπουλο 
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγο νεράκι

Για τη μπεσαμέλ:
  • 200 γραμμάρια βούτυρο 
  • 1 κούπα μεσαίου μεγέθους αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • αλάτι
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 κούπα τριμμένο κασέρι

Για την επιφάνεια
  • λιωμένο βούτυρο
  • πιπέρι
  • μπόλικο τριμμένο κασέρι


Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε 10 πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.
  2. Τις βάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε μέσα λάδι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Για το κοτόπουλο
  1. Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αχνίζουμε.
  2. Ρίχνουμε μέσα κομματάκια από στήθος κοτόπουλο και το τηγανίζουμε.
  3. Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα, την πιπεριά, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο νεράκι και το βράζουμε στο χαμηλό, να δέσει.

Για τη μπεσαμέλ:
  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και και προσθέτουμε τους κρόκους και το τριμμένο κασέρι.

Συναρμολόγηση:
  1. Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί, από πάνω βάζουμε τη γέμιση κοτόπουλο και ξανά πατάτες.
  2. Στρώνουμε τη μπεσαμέλ και ρίχνουμε από πάνω λιωμένο βούτυρο, πιπέρι και μπόλικο τριμμένο κασέρι.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget