ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΑΨΙΟΥ
Διπλή απόλαυση!
Υλικά
Για τον μπαμπά- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 130 γρ. βούτυρο μαλακό
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 φακελάκια μαγιά
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. μέλι
- 5 αυγά
Για το Σιρόπι
- 630 γρ. νερό
- 500 γρ. ζάχαρη
- Φλούδες από ένα πορτοκάλι
- 1 ξυλάκι κανέλας
Για τη Σαντιγί
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά.
- Όταν αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά.
- Βουτυρώνουνε και αλευρώνουμε 6 θηκούλες για μάφινς και ένα στρογγυλό ταψακι Νο 26.
- Βάζουμε σε κάθε θήκη μια κ.σ. μείγμα και αδειάζουμε το υπόλοιπο στο ταψάκι.
- Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και με πετσέτα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για μια ώρα να φουσκώσουν.
- Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 170 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 40 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 3 λεπτά.
- Όταν ψηθουν τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι, ΟΧΙ ΚΑΥΤΟ , 5 κ.σ. σε κάθε ατομικό μπαμπαδάκι και το υπόλοιπο στο μπαμπά του ταψιού.
- Όταν πιει το γλυκό μας το σιρόπι τοποθετούμε τον μπαμπά του ταψιού σε μια πιατέλα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί και καλύπτουμε με αυτήν το γλυκό μας.
- Τοποθετούμε πάνω σε αυτό τα μπαμπαδάκια μας, γλασάρουμε με αραιωμένη μαρμελάδα βύσσινο, βάζουμε λίγη σαντιγί στις κορυφές τους και στολίζουμε με γλυκό κεράσι, αμύγδαλο φιλέ και λίγο δυόσμο!!!
Δημιουργός συνταγής: Maria Anestaki