Μπισκοτογλυκό με σοκολάτα και μπανάνα

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα, σοκολάτα και μπανάνα

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ


Υλικά:

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο,
  • 6 κ.σ. ζάχαρη,
  • 100 γρ κορν φλάουρ,
  • 4 κ.σ. κακάο,
  • 300 γρ μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου,
  • 50 γρ βούτυρο,
  • 2 μπανάνες
Για το γλάσο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 70 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. Βιτάμ


Εκτέλεση:

  1. Χωρίζουμε σε ένα μπολ 1 ποτήρι από το γάλα, ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ και το κακάο και τα ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ - κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  4. Κατεβάζουμε την κρέμα από την εστία, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  5. Σπάμε τα μπισκότα, ψιλοκόβουμε τις μπανάνες και τα ανακατεύουμε μαζί με την κρέμα.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα, τάπερ ή ταψί, το ισιώνουμε, το κλείνουμε με διάφανη μεμβράνη και αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.
  7. Ετοιμάζουμε το γλάσο ζεσταίνοντας όλα μαζί τα υλικά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget