ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ
Υλικά:
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο,
- 6 κ.σ. ζάχαρη,
- 100 γρ κορν φλάουρ,
- 4 κ.σ. κακάο,
- 300 γρ μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου,
- 50 γρ βούτυρο,
- 2 μπανάνες
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 70 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. Βιτάμ
Εκτέλεση:
- Χωρίζουμε σε ένα μπολ 1 ποτήρι από το γάλα, ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ και το κακάο και τα ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ - κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Κατεβάζουμε την κρέμα από την εστία, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Σπάμε τα μπισκότα, ψιλοκόβουμε τις μπανάνες και τα ανακατεύουμε μαζί με την κρέμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα, τάπερ ή ταψί, το ισιώνουμε, το κλείνουμε με διάφανη μεμβράνη και αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο ζεσταίνοντας όλα μαζί τα υλικά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Ακολουθήστε μας στο Google News!