ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ
Εύκολα, πεντανόστιμα και πανέμορφα μπισκότα!!
Η γεύση και η υφή τους θα σας ενθουσιάσουν!!
Υλικά:
- 250 γραμ. μαργαρίνη της αρεσκείας σας,
- 150 γραμ. ζάχαρη άχνη,
- 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο,
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου,
- 2 βανίλιες,
- ξύσμα πορτοκαλιού,
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
- 450 με 500 γραμ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα + 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
- Η ζύμη είναι αφράτη και δεν κολλάει στα χέρια.
- Παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης όσο ένα μανταρίνι, πλάθουμε και δίνουμε το σχήμα φύλλου.
- Με τη λαβή ενός μικρού πιρουνιού κάνουμε τις εγκοπές.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το σπορέλαιο και τα βουτάμε από τη μία πλευρά.
- Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
ΠΗΓΗ: Μαρινα Μισαηλιδου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!