ΠΤΙ ΦΟΥΡ
Λιώνουν στο στόμα!!
Υλικά
- 250 γρ βούτυρο γάλακτος
- 300 γρ αλεύρι
- 300 γρ κορν φλάουρ
- 140 γρ ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- μαρμελάδα ή πραλίνα
- 200 γρ κουβερτούρα για την επικάλυψη
- τρούφα και ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες.
- Προσθέτουμε τα αυγά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ μέχρι να γίνει μία μπάλα.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
- Αν έχουμε κορνέ τα φτιάχνουμε με αυτό, αν όχι τότε φτιάχνουμε σχήμα με τα χέρια μας.
- Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά .
- Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα.
- Όταν κρυώσουν καλά τα γεμίζουμε με μαρμελάδα ή πραλίνα και τα βουτάμε στην σοκολάτα, σε τρούφα και ινδοκάρυδο.
