Πτι φουρ



ΠΤΙ ΦΟΥΡ


Λιώνουν στο στόμα!!


Υλικά

  • 250 γρ βούτυρο γάλακτος
  • 300 γρ αλεύρι
  • 300 γρ κορν φλάουρ
  • 140 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • μαρμελάδα ή πραλίνα
  • 200 γρ κουβερτούρα για την επικάλυψη
  • τρούφα και ινδοκάρυδο


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ μέχρι να γίνει μία μπάλα.
  4. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
  5. Αν έχουμε κορνέ τα φτιάχνουμε με αυτό, αν όχι τότε φτιάχνουμε σχήμα με τα χέρια μας.
  6. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά .
  7. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα.
  8. Όταν κρυώσουν καλά τα γεμίζουμε με μαρμελάδα ή πραλίνα και τα βουτάμε στην σοκολάτα, σε τρούφα και ινδοκάρυδο.
Πτιφούρ

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget