ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ
Υλικά
- 500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική, κρύα
- 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, κρύο
- 1 βανίλια
Για τη βάση σοκολάτας
- 350 γρ σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να έχει την υφή γιαουρτιού.
- Αναμειγνύουμε το κρύο καραμελωμένο ζαχαρούχο στην κρέμα γάλακτος σταδιακά, ανακατεύοντας με μαρίζ ή με το μίξερ.
- Προσθέτουμε και τη βανίλια.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τάπερ και το βάζουμε κατάψυξη για όλη την νύχτα.
- Παίρνουμε μικρά φορμάκια, βάζουμε με ένα πινέλο στον πάτο και πλάγια σοκολάτα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
- Τα βγάζουμε, τα ξαναπερναμε με σοκολάτα και τα βάζουμε ξανά στην κατάψυξη.