Παγωτό καραμέλα πανεύκολο

Σπιτικό παγωτό καραμέλα

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ


Υλικά

  • 500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική, κρύα
  • 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, κρύο
  • 1 βανίλια

Για τη βάση σοκολάτας
  • 350 γρ σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να έχει την υφή γιαουρτιού.
  2. Αναμειγνύουμε το κρύο καραμελωμένο ζαχαρούχο στην κρέμα γάλακτος σταδιακά, ανακατεύοντας με μαρίζ ή με το μίξερ.
  3. Προσθέτουμε και τη βανίλια.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τάπερ και το βάζουμε κατάψυξη για όλη την νύχτα.
Για τη βάση σοκολάτας:
  1. Παίρνουμε μικρά φορμάκια, βάζουμε με ένα πινέλο στον πάτο και πλάγια σοκολάτα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
  2. Τα βγάζουμε, τα ξαναπερναμε με σοκολάτα και τα βάζουμε ξανά στην κατάψυξη.

Σπιτικό παγωτό καραμέλα Σπιτικό παγωτό καραμέλα

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget