ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
Για την κρέμα- 1 αυγό
- 50 γρ ζάχαρη
- μια πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
- 25 γρ αλεύρι
- 25 γρ κορν φλάουρ
- 500 ml γάλα φρέσκο
- 50 γρ βούτυρο
Για το γλάσο
- 180 γρ. σοκολάτα,
- 90 γρ. κρέμα γάλακτος
- 36 - 40 μπισκότα πτι μπερ σοκολάτας
Εκτέλεση
- Βάζουμε στην κατσαρόλα εκτός εστίας, το αυγό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες, το αλεύρι και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε .
- Ρίχνουμε το γάλα σιγά - σιγά και ανακατεύουμε.
- Το βάζουμε στην εστία και στο χαμηλό ανακατεύουμε να πήξει.
- Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε στο πυρέξ μια στρώση μπισκότα σοκολάτας.
- Από πάνω τους βάζουμε μία στρώση κρέμα κρέμα.
- Ξανά μπισκότα - κρέμα - μπισκότα και στο τέλος κρέμα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Για το γλάσο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.
- Το ρίχνουμε πάνω από το γλυκό μας.