SOFT COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 200 γρ. φαρίν-απ
- 1/2 κτγ αλάτι
- 170 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αυγό
- 1 κρόκος αυγού
- 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 50 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι γ.ο.χ. με τη φαρίνα και έπειτα τα αφήνετε στην άκρη.
- Λιώνετε το βούτυρο σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρι.
- Σε ένα μπολ βάζετε τα δυο είδη ζάχαρης και το λιωμένο ζεστό βούτυρο και ανακατεύετε με σύρμα χειρός έως ότου λιώσουν οι ζάχαρες.
- Προσθέτετε τα αβγά και τη βανίλια στο μίγμα με το βούτυρο.
- Στο τέλος βάζετε το μίγμα των άλευρων και ανακατεύετε καλά. Το μίγμα σας θα κολλάει στα χέρια. Μην προσθέσετε αλεύρι (δεν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη).
- Χωρίζετε την ζύμη σε κομμάτια στο μέγεθος ενός κουταλιού του γλυκού.
- Σε ένα ταψί τοποθετείτε λαδόκολλα και βάζετε τη ζύμη σε σχήμα μπαλάκι.
- Κόβετε τις σοκολάτες σε μικρά ακανόνιστα κυβάκια και πιέζετε 3-4 κυβάκια σε κάθε ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο, πιέζοντάς τα στη ζύμη, δημιουργείτε μικρά cookies.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά.
- Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
ΠΗΓΗ: Nancy Michalakou