ΨΕΥΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Έγιναν φανταστικοί!!!!
Υλικά
Υλικά
(ό,τι λαχανικά έχει ο κήπος μας ή το ψυγείο μας ή αγοράζουμε τα ανάλογα)
3 ντομάτες μέτριες
1 κολοκυθάκι μέτριο
1 πατάτα μεγάλη ωμή
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 αυγό
1 κομμάτι τυρί φέτα
λιγότερο από μισό ματσάκι δυόσμο
και λιγότερο μαϊντανό
3 ντομάτες μέτριες
1 κολοκυθάκι μέτριο
1 πατάτα μεγάλη ωμή
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 αυγό
1 κομμάτι τυρί φέτα
λιγότερο από μισό ματσάκι δυόσμο
και λιγότερο μαϊντανό
αλάτι
1 κουταλιά γεμάτη ζάχαρη
ελαιόλαδο
1 κουταλιά γεμάτη ζάχαρη
ελαιόλαδο
1 κοφτή κ.σ. μπέικιν
αλεύρι (κατά προτίμηση κίτρινο), περίπου 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, τις στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά τους και τις κόβουμε όσο πιο ψιλά μπορούμε.
Στη συνέχεια από το χοντρό του τρίφτη τρίβουμε το κολοκυθάκι (το οποίο το στύβουμε και αυτό καλά), την πατάτα, και το κρεμμύδι.
Σε ένα μπολ κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, τις στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά τους και τις κόβουμε όσο πιο ψιλά μπορούμε.
Στη συνέχεια από το χοντρό του τρίφτη τρίβουμε το κολοκυθάκι (το οποίο το στύβουμε και αυτό καλά), την πατάτα, και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το αυγό, τη φέτα κομμένη σε κύβους, τα μυρωδικά, το αλάτι τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Προσθέτουμε το μπέικιν και ρίχνουμε και το αλεύρι κατά προτίμηση κίτρινο (τα κάνει πολύ τραγανά), θα δείτε με το μάτι πόσο θέλει. Εμένα μου πήρε περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού, αλλά όχι καλά γεμάτο. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα χυλό πηχτό.
Με δυο κουτάλια φτιάχνουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό αραβοσιτέλαιο και σε σιγανή φωτιά.
Μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου, συνταγή Gogo Samiou