Cheesecake Βύσσινο φανταστικό!

Cheesecake Βύσσινο

CHEESECAKE ΒΥΣΣΙΝΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!


Υλικά:

  • 220 γρ μπισκότα
  • 110 γρ βούτυρο
  • 400 τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 470 γρ κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 κομπόστα βύσσινο
  • 1 και 1/2 κουταλιά κορν φλάουρ


Εκτέλεση:

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε τσέρκι Νο26 και πατάμε με ένα κουτάλι να ισιώσει.
  4. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  5. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το χυμό λεμονιού για 1 λεπτό.
  6. Προσθέτουμε σε δόσεις την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να σφίγγει ρίχνουμε σιγά - σιγά τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  7. Βγάζουμε από το ψυγείο το παγωμένο μείγμα μπισκότων και απλώνουμε από πάνω απαλά την κρέμα.
  8. Το αφήνουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
  9. Την επόμενη μέρα κάνουμε το γλάσο.
  10. Στραγγίζουμε την κομπόστα βύσσινο και κρατάμε το σιρόπι.
  11. Ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε να διαλυθεί και το βάζουμε στη φωτιά, στο χαμηλό, να δέσει για 1 λεπτό.
  12. Το κατεβάζουμε, ρίχνουμε μέσα το βύσσινο και ανακατεύουμε.
  13. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το απλώνουμε πάνω από το Cheesecake.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget