ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά:
Για τον πουρέ:- 500 γρ. πατάτες
- 1-1½ λίτρο νερό
- Αλάτι, χονδρό
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 40 γρ. βούτυρο
Για το μοσχάρι:
- 500 γρ. φιλέτο μοσχαριού
- Αλάτι, χονδρό
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 30 γρ. βούτυρο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
Για την κόκκινη σάλτσα:
- ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 μεσαία ντομάτα
- 20 γρ. λιαστές ντομάτες
- Αλάτι, χονδρό
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Για τον πουρέ:- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τις πατάτες χοντροκομμένες, νερό μέχρι να τις καλύψει και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν
- Μόλις βράσουν, σουρώνουμε, τις λιώνουμε με το ιδικό σκεύος για πουρέ ή ένα πιρούνι και τοποθετούμε σε ένα τηγάνι που έχουμε βάλει σε μέτρια φωτιά
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να δέσει ο πουρές
- Αφαιρούμε και κρατάμε στην άκρη
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, κόβουμε το φιλέτο σε φέτες, αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά, το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά
- Σβήνουμε με το βούτυρο, προσθέτουμε μέσα την σκελίδα σκόρδου ολόκληρη, το δεντρολίβανο και με την βοήθεια ενός κουταλιού βρέχουμε το μοσχάρι με το βούτυρο για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί
- Παίρνουμε το ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το μοσχάρι, αφαιρούμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, προσθέτουμε μέσα τον πελτέ, την ντομάτα και τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύουμε και βράζουμε για 4-5 λεπτά
- Σε ένα πιάτο τοποθετούμε λίγο από τον πουρέ μας, από πάνω κομμάτια από το μοσχάρι, λίγη από την σάλτσα και σερβίρουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και ρίγανη
Tips:
- Μπορούμε να ψήσουμε και στον φούρνο τις πατάτες για 45 λεπτά έτσι ώστε να χάσει υγρασία και να βγει πιο συμπυκνωμένη η γεύση
- Άμα επιθυμούμε μπορούμε να ψήσουμε και ολόκληρο το φιλέτο χωρίς να το κόψουμε σε φέτες