ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
Υλικά:
- 500 γρ φύλλο κρούστας
- 250 γρ καρύδια (ψίχα), τριμμένα
- 250 αμύγδαλα τριμμένα
- 1 ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1 κοφτό κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο σκόνη
- 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλ. τσαγιού βούτυρο αγελαδινό γάλακτος καλής ποιότητας
Για το σιρόπι:
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 γαριφαλάκια (μοσχοκάρφια)
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Τοποθετώ ένα φύλλο στον πάγκο, αλείφω με βούτυρο, άλλο ένα φύλλο, βούτυρο.
- Πασπαλίζω ένα φλιτζάνι γέμιση παντού και τυλίγω σε σχήμα φλογέρας.
- Τα τοποθετώ στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, και αφού γεμίσω με αυτό τον τρόπο το ταψί τα κόβω σε ίσα κομμάτια.
- Περιχύνω από πάνω όσο βούτυρο περίσσεψε.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα, σχεδόν για 1 ώρα.
- Λίγο πριν σβήσω το γλυκό ετοιμάζω το σιρόπι που θα πρέπει να είναι καυτό.
- Όταν ψηθεί ρίχνω το σιρόπι πάνω από τα μπακλαβαδάκια με μια κουτάλα.
- Πρέπει να είναι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΥΤΑ!