Μπακλαβαδάκια Πολίτικα

Μπακλαβάς Πολίτικος

ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ



Υλικά:

  • 500 γρ φύλλο κρούστας
  • 250 γρ καρύδια (ψίχα), τριμμένα
  • 250 αμύγδαλα τριμμένα
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 κοφτό κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού βούτυρο αγελαδινό γάλακτος καλής ποιότητας

Για το σιρόπι:
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 γαριφαλάκια (μοσχοκάρφια)
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού



Εκτέλεση:

  1. Τοποθετώ ένα φύλλο στον πάγκο, αλείφω με βούτυρο, άλλο ένα φύλλο, βούτυρο.
  2. Πασπαλίζω ένα φλιτζάνι γέμιση παντού και τυλίγω σε σχήμα φλογέρας.
  3. Τα τοποθετώ στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, και αφού γεμίσω με αυτό τον τρόπο το ταψί τα κόβω σε ίσα κομμάτια.
  4. Περιχύνω από πάνω όσο βούτυρο περίσσεψε.
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα, σχεδόν για 1 ώρα.
  6. Λίγο πριν σβήσω το γλυκό ετοιμάζω το σιρόπι που θα πρέπει να είναι καυτό.
  7. Όταν ψηθεί ρίχνω το σιρόπι πάνω από τα μπακλαβαδάκια με μια κουτάλα.
  8. Πρέπει να είναι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΥΤΑ!

ΠΗΓΗ: Despoina Alex, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget