Μπισκότα Σαμπλέ γεμιστά με μαρμελάδα

Αφράτα σαμπλεδάκια με μαρμελάδα!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΠΛΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


Αφράτα σαμπλεδάκια με μαρμελάδα!


Υλικά

  • 500 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 750 - 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 6 κοφτά κ.γ. μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια, ανοίγουμε φύλλα πάχους 1 εκ. και κόβουμε μπισκότα με κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά.
  • Μόλις κρυώσουν γεμίζουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.


Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget