ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΠΛΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Αφράτα σαμπλεδάκια με μαρμελάδα!
Υλικά
- 500 γρ. αγελαδινό βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 κρόκους αυγών
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 2 βανίλιες
- 750 - 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 6 κοφτά κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια, ανοίγουμε φύλλα πάχους 1 εκ. και κόβουμε μπισκότα με κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά.
- Μόλις κρυώσουν γεμίζουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!