ΡΟΛΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ
Υλικά
Για τη ζύμη
- 100 ml χλιαρό γάλα
- 100 ml χλιαρό νερό
- 50 ml ηλιέλαιο
- 10 γρ ξηρή μαγιά
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 400 γρ αλεύρι
Για τη Γέμιση
- Τυρί που λιώνει
- Γαλοπούλα καπνιστή
- Λίγο μπεικον
- Πιπεριά κόκκινη η πράσινη
- Ελιές η και λίγο κέτσαπ
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα, το νερό και το λάδι σε μια λεκάνη.
- Προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσουν.
- Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε.
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη και ανοίγουμε σε φύλλο
- Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί που λιώνει και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά.
- Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε φέτες πάχους δυο δαχτύλων.
- Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, τα πατάμε λίγο με τη παλάμη μας και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν λίγο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου
Ακολουθήστε μας στο Google News!