CHOCOLATE CHIP COOKIES
Πανεύκολα και λαχταριστά σοκολατένια Cookies!!
Υλικά
- 2 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 200 ml λάδι ελαφρύ
- 60 γρ. κακάο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 3 ποτήρια περίπου αλεύρι (200 ml το ποτήρι) (αλεύρι με αλεύρι διαφέρει οπότε την ώρα που το ρίχνουμε τότε βλέπουμε το μείγμα)
- τσιπς σοκολάτας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το κακάο ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Τέλος ρίχνουμε το 1 ποτήρι αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και τα χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το 2ο ποτήρι αλεύρι σιγά - σιγά ενώ ανακατεύουμε με μαρίζ.
- Προσθέτουμε το 3ο ποτήρι αλεύρι κουταλιά - κουταλιά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που ελαφρώς να κολλάει.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας, πλάθουμε μπαλίτσες, τις πατάμε ελαφρώς και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλά σε απόσταση μεταξύ τους.
- Βάζουμε από πάνω τσιπς σοκολάτας.
- Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 12 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou