CANTUCCI, ΤΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ!
Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα Ιταλικά μπισκότα και απολαύστε τα με τον καφέ σας, το γάλα, ένα ζεστό ρόφημα, ακόμη και για το κολατσιό σας!
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
- μια πρέζα αλάτι
- 70 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 70 ml γάλα φρέσκο
- 2 κ.σ. λικέρ
- 200 γρ. αμύγδαλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά, το γάλα και το λικέρ και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε με τα χέρια μας τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και βάζουμε στο κέντρο τα αμύγδαλα.
- Κλείνουμε σαν φακελάκι εγκλωβίζοντας τα αμύγδαλα μέσα στη ζύμη, πλάθουμε ένα μεγάλο μπαστούνι (όπως κάνουμε και στο μωσαϊκό) και το κόβουμε σε 4 ίσα μέρη.
- Πλάθουμε τις 4 μπάλες ζύμης σε μικρότερα μακρόστενα μπαστούνια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν λίγο και δε θέλουμε να κολλήσουν μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα κόβουμε με μαχαίρι λίγο λοξά, τα στρώνουμε ξανά στο ταψί με λαδόκολλα και τα ξαναψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ακόμα.
Δημιουργός συνταγής: Geri Dako
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!