Cantucci, τα πεντανόστιμα Ιταλικά μπισκότα!

Cantucci

CANTUCCI, ΤΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ!


Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα Ιταλικά μπισκότα και απολαύστε τα με τον καφέ σας, το γάλα, ένα ζεστό ρόφημα, ακόμη και για το κολατσιό σας!


Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • μια πρέζα αλάτι
  • 70 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 ml γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. λικέρ
  • 200 γρ. αμύγδαλα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά, το γάλα και το λικέρ και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Στη συνέχεια ανοίγουμε με τα χέρια μας τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και βάζουμε στο κέντρο τα αμύγδαλα.
  4. Κλείνουμε σαν φακελάκι εγκλωβίζοντας τα αμύγδαλα μέσα στη ζύμη, πλάθουμε ένα μεγάλο μπαστούνι (όπως κάνουμε και στο μωσαϊκό) και το κόβουμε σε 4 ίσα μέρη.
  5. Πλάθουμε τις 4 μπάλες ζύμης σε μικρότερα μακρόστενα μπαστούνια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν λίγο και δε θέλουμε να κολλήσουν μεταξύ τους.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας.
  7. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα κόβουμε με μαχαίρι λίγο λοξά, τα στρώνουμε ξανά στο ταψί με λαδόκολλα και τα ξαναψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ακόμα.


Δημιουργός συνταγής: Geri Dako

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget