ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ
Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!
Υλικά
- 1 αυγό
- 90 γρ. ζάχαρη
- 120 ml σπορέλαιο
- 220 γρ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- λίγο αλάτι
- ζάχαρη λευκή ή καστανή για την επιφάνεια
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ τη βανίλια και το αλάτι και ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε μπαλάκια 25 γρ. περίπου, τα πιέζουμε ελαφρά και βουτάμε τη μια πλευρά τους στη ζάχαρη.
- Κάνουμε από πάνω σχέδια με κουπάτ (ή μαχαίρι ή ό,τι άλλο θέλουμε) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.