ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑ
Εύκολο, νόστιμο και δροσερό γλυκό με γεύση φράουλα!!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Υλικά:
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 200 ml κρύο φρέσκο γάλα
- 3 φακελάκια κρέμα φράουλας στιγμής
- επιπλέον γάλα για τις κρέμες, σύμφωνα με τη συσκευασία τους
- 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, παγωμένη
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 3 φακελάκια ζελέ φράουλας
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε την πουτίγκα φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βουτάμε τα μπισκότα ένα-ένα στο κρύο γάλα μουσκεύοντάς τα καλά και τα τοποθετούμε στον πάτο ενός πυρέξ No26.
- Απλώνουμε μια στρώση από την κρύα πουτίγκα φράουλας.
- Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τα μπισκότα και την πουτίγκα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Την τελευταία στρώση την καλύπτουμε με μπισκότα.
- Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγί.
- Ετοιμάζουμε το 1 φακελάκι ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς αλλά όχι να πήξει εντελώς.
- Ενσωματώνουμε το ζελέ στην σαντιγί χτυπώντας για ένα λεπτό.
- Απλώνουμε την σαντιγί με το ζελέ πάνω από την τελευταία στρώση μπισκότων.
- Καλύπτουμε το γλυκό με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή καλύτερα όλη τη νύχτα, για να παγώσει καλά.
- Ετοιμάζουμε τα 2 φακελάκια ζελέ και αφού πήξουν ελαφρώς τα απλώνουμε πάνω στην σκύρα σαντιγί.
- Βάζουμε και πάλι στο ψυγείο να παγώσει.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!