Σπιτική Τούρτα με λευκή κρέμα και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Special σπιτική τούρτα

ΣΠΙΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ


Μια υπέροχη σπιτική τούρτα φτιαγμένη από τα χεράκια μας για να συνοδεύσει όλες τις χαρούμενες στιγμές της ζωής μας!!


Υλικά

Για το Παντεσπάνι
  • 5 αυγά
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 155 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 βανίλια

Για το Σιρόπι
  • 1 ποτήρι του νερού νερό
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

Για την Κρέμα
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 γεμάτες κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα

Για τη Σαντιγί
  • 500 γρ. φυτική κρέμα, παγωμένη
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη

Για τη Διακόσμηση
  • Κερασάκια
  • Μπόλικο καβουρδισμένο αμύγδαλο


Εκτέλεση

Για το Παντεσπάνι
  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν.
  2. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με τη βανίλια σιγά - σιγά ενώ ανακατεύουμε με μαρίζ.
  3. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι Νο28, βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά.
  4. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε δίσκους.

Για το Σιρόπι
  1. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 3 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την Κρέμα
  1. Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
  2. Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα, το βάζουμε σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ και το αλεύρι.
  3. Το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

Συναρμολόγηση
  1. Τοποθετούμε τον ένα πάτο στο τσέρκι, σιροπιάζουμε με κουτάλι, ρίχνουμε την κρέμα, κλείνουμε με τον άλλο πάτο παντεσπανιού και σιροπιάζουμε.
  2. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, στρώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό και διακοσμούμε με κερασάκια και μπόλικο καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget